Hoppa till sidans innehåll

Ledare och hjälpledare SÖKES!

08 MAR 2019 21:35
Orienteringssäsongen är snart här och vi behöver stärka upp vår fantastiska ungdomsverksamhet med ytterligare några ledare för att ge våra barn/ungdomar så bra förutsättningar som möjligt att ha kul i skogen.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2019 21:35

Ledare till Hammarkottarna

Hammarkottarna är OK Hammarens verksamhet för barn som är 5-7 år gamla. Verksamheten sträcker sig över 5 tillfällen på våren och 5 tillfällen på hösten. Hammarkottarna håller till i Högbo och träffarna är på onsdagar kl 18.00.

Huvudsyftet med Hammarkottarna är att barnen ska ha kul, röra på sig samt bli bekanta och trygga med att vara i skog och natur.

Du som kotteledare ska kunna vara med på de flesta tillfällen. Du ska tillsammans med de andra ledarna planera och genomföra aktiviteter och lekar. Många förslag på aktiviteter finns sedan tidigare år och mycket material är redan färdigt.

Orientering ska inte läras ut inom Hammarkottarna och inget krav på orienteringskunskap behöver finnas hos dig som ledare.

Kontakta Malin Svensson på This is a mailto link

 

Hjälpledare till Grön och Vit grupp

Grön grupp är OK Hammarens nybörjargrupp för barn som är minst 8 år. De ska lära sig orientering för grunden. Grön grupp tränar alltid i Högbo.

Vit grupp är OK Hammarens ungdomsträningsgrupp där de flesta barn är 9-10 år gamla och springer banor på vit nivå, vilket motsvarar tävlingsbanor i HD10. På träningarna springer de ibland också banor på gul nivå (HD12). Vit grupp är de yngsta ungdomarna som tränar på andra kartor än i Högbo.

Vi söker nu hjälpledare till dessa två grupper!

Som hjälpledare tar du på dig att närvara vid de flesta onsdagsträningar (teknikträningar) under säsongen från början av april till slutet av september med uppehåll under sommaren. Grön grupp har lite kortare säsong än vit grupp. På träningarna hjälper du till med att följa upp löpare, stå utplacerad i skogen för att hjälpa till, gå igenom kartan med barnen före och efter banan/slingan osv. Om alla huvudledare är borta kan du vid något tillfälle också få hålla i genomgången med hela gruppen vid träningsstart och vara huvudansvarig på det enskilda träningstillfället.

Varje vecka finns ett tränings-PM samt alla träningskartor att tillgå för att du som ledare ska kunna komma förberedd till träningen.

Grön grupp tränar onsdagar kl. 18.00 i Högbo.

Vit grupp åker gemensamt med de äldre grupperna kl. 17.30 från Opus bilprovning till träningar utanför Sandviken. Vid träningar på stadsnära kartor i Sandviken har vi samling på träningsplatsen kl 17.30.

Vit grupp har också träningar på måndagar. På måndagsträningarna i Högbo behöver du inte närvara om du inte så önskar. Men det är bra om du kan tänka dig att ställa upp någon måndag om alla gruppens huvudledare har förhinder.  

Som  hjälpledare behöver du inte gå på planeringsmöten, lägga träningar, sätta ut kontroller eller på annat sätt planera och förbereda träningarna. Det viktiga är att du kan vara med på onsdagarna och hjälpa till!

Känner du att något av ovanstående passar dig? Kontakta Malin Svensson på This is a mailto link

Skribent: Stephan Aspfors
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
OK Hammaren - Orientering
Hans Hiertasväg 17
81192 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026242105
E-post: This is a mailto link

Se all info