Hoppa till sidans innehåll

Stafettpinnen är överlämnad! OK Hammaren har en ny ordförande!

2018-10-08 20:15
Med vad är det som händer! :)
  • Uppdaterad: 2018-10-08 20:15

Jocke Ingelsson har efter 15 års föredömlig tjänst blivit avlöst på ordförandeposten!

15 år? Kan det stämma? Jo, det gör det nog. Jocke är den mest uthålliga ordföranden som OK Hammaren har haft och efter 15 år så har Jocke valt, med all rätt, att avböja omval till ordförande för OK Hammaren. Nu hann vi inte riktigt avtacka Jocke som det var tänkt på årsmötet, men det blir ju ett höstmöte och då får vi en ny chans! Jocke har i alla fall gjort ett fantastiskt arbete för OK Hammaren under dessa år. Nu när han överlämnar ordförandeposten så har vi en förening med mycket god ekonomi, ordning i räkenskaperna och alla förutsättningar för att bedriva en bra verksamhet även för kommande år. Stort tack för dessa år Jocke! Hoppas vi kan hitta en annan motiverande uppgift till dig inom OK Hammaren där vi kan dra nyttta av dina kunskaper!

Magnus Flodman valdes till ny ordförande för OK Hammaren!

Vem är det? Jo, jag är en 49-åring som bor i Kungsberg och jobbar åt Sandvikens kommun. Började orientera först som 38-åring och har inga meriter alls från tävlingar, men däremot tycker jag att orientering är det roligaste som finns. Under de här 11 åren sedan jag började har jag deltagit på det mesta inom OKHs verksamhet och gjort ca 30-40 tävlingar per år. Till slut har jag ändå blivit en hyfsad amatör som sig runt en OL-bana.  Att jag fick äran att ta den avslutande sträckan på 10Mila i Falun för något år sedan (och tog mig runt godkänd) är ändå något som jag är nöjd med. "Men O-Ringen i Örnsköldsvik 2018" säger någon säkert. Kan erkänna att det inte var min vassaste tävling, MEN ibland går det mindre bra och i efterhand så var det ju lite lustigt hur svårt det kan vara att hitta en kontroll ibland. Kolla in länken nedan, kontroll 1 är en pärla! :)

H45-1, O-Ringen 2018

Så kontentan av det hela är att det går mycket väl att börja orientera även på "äldre" dagar och hitta ett livslångt intresse. Även om det kanske inte blir många segrar så kan man i alla fall få så pass mycket erfaranhet att man kan få förtroendet att bli ordförande i OK Hammaren! :)

4 år på posten!

Jag tycker att det känns väldigt motiverande att ta över ordförandeposten och hjälpa föreningen att bedriva en god verksamhet, orientering är ju som sagt kul!

Men hur länge ska en ordförande sitta?

Även om Jocke visat att det går att vara ordförande länge så aspirerar inte jag att slå honom i den grenen (är nog omöjligt :) ). Min filosofi är att vem som helst som är lite intresserad kan vara ordförande, men för att göra posten mer tilltalande så bör vi framöver begränsa tidsperioden som man kan vara ordförande. Under förutsättning att det inte sker något oförutsett, samt att jag blir omvald på kommande årsmöten, så siktar jag på fyra år. Det här är en lagom period, och den kanske ska vara ännu kortare, just med syftet att locka kommande personer att kunna tänka sig att vara just ordförande. Om vi redan från början vet att det finns ett slut så är min tro att det går lättare för kommande valberedningar att hitta medlemmar som är villiga för olika positioner inom OK Hammaren.

Men en ny ordförande gör ingen förening! Föreningen och dess verksamhet bedrivs av alla medlemmar!

En ordförande är trots allt bara en person som kan vara ansvarig för vissa delar, men kan inte driva en förening i alla dess delar. All verksamhet utgår från er medlemmar. Utan er och ert engagemang så finns det ingen förening. Är det något som jag önskar mig för de kommande fyra åren är att fler stiger fram och erbjuder sig att hjälpa till med verksamheten. För träningar, tävlingar, läger, Julmarknaden osv osv behövs många. Jag vet, vi är många idag, men vi skulle kunna vara ännu fler. Och om vi är fler som hjälps åt så blir det så mycket roligare och vi orkar mer. Det är så vi gör en bra förening ännu bättre!

Till sist: Vad är viktigast?

Svensk orienteringen har enats om 5 ledstjärnor som vi måste hjälpas åt att komma ihåg:

Gemenskap, Glädje, Utmaning, Hälsa, Tävla

Alla delar är viktiga men för mig är nog ändå Gemenskapen och Glädjen det viktigaste. Kan vi fånga dessa delar vid varje tillfälle som vi arrangerar träningar eller andra aktiviteter så tror jag att vi har nyckeln till många roliga år med OK Hammaren!

Stort tack för förtroendet att få vara ny ordförande för OK Hammaren! Nu siktar vi tillsammans på en ny härlig säsong!

Med vänliga hälsningar Magnus Flodman, ny ordförande i OK Hammaren

Skribent: Magnus Flodman
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
OK Hammaren - Orientering
Hans Hiertasväg 17
81192 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026-242105
E-post: This is a mailto link

Se all info