Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar!

29 AUG 2019 21:27
I dag har OK Hammaren skrivit ett nytt avtal med Högbo Bruks AB.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2019 21:27

Hej, styrelsen här igen!

Som ni kanske vet eller har hört så är OK Hammaren i ett förändringsläge där vi väljer att avsluta driften av kiosken.
På årsmötet på Folkets hus i mars så beslutades det att vi skulle gå vidare med kioskavyttringen.


I dag har vi tecknat ett nytt avtal med Högbo Bruk AB. Högbo Bruk AB kommer att ta över driften av kiosken och bastun i Högbo Bruk och driva den vidare och förhoppningsvis utveckla den så att den passar nutidens alla Högbos besökare.

Att vi väljer att avveckla kiosken får följder av att vi bla. inte har tillgång till kiosken längre. Vi behöver inte bemanna den på dagarna där Lena Fjällström har gjort ett jättejobb med kiosken och vi behöver inte bemanna den på kvällar och helger längre, men det innebär också att den vinst som kiosken har gett oss kommer vi bli utan.

Vår kanslist Lena Fjällström kommer att byta arbetsgivare och från och med söndagen den 1 september börjar hon att arbeta på Högbo Bruk istället. Där skall hon bland annat vara med och starta upp och utveckla gårdsbutiken i den nya längan.

I ock med att vi avsäger oss arbetet att driva kiosken, så innebär det också att vi kommer att behöva hyra ”Klubbis” när vi skall vara där under våra träningar och möten framöver.

I vårt avtal står det att under måndags och onsdagskvällarna mellan 17.00-20.00 kommer vi att få fortsatta att vara på ”Klubbis” och bedriva träningarna precis som vanligt.
Det står också att ansvariga ledare för aktiviteten kommer också att få duscha och byta om precis som tidigare.

Däremot är det nu en ändring och det är att alla andra vuxna som är med på träningen och som vill duscha och byta om, måste nu betala badavgiften på för närvarande 40kr.

Vi vill än en gång poängtera att vi medlemmar som förut kunna duscha och byta om på Klubbis nu inte kommer att kunna göra det. (Förutom de tränare som ansvarar för träningarna under måndags- och onsdagsträningarna)


I avtalet står också att vi hyr förrådslokaler i Högbo där vi kan förvara våra saker och skriva ut kartor etc. Dessa lokaler är våra förråd som har varit i korridoren på Klubbis. Det kommer att byggas om på ”Klubbis” så att ”Kotteförrådet” kommer inte att vara kvar och dessa saker har nu flyttats till de andra förråden. En del av de saker som står på Klubbis kommer vi hädanefter att kunna hitta i Nyhem i vårat förråd där.

Hur får vi då in pengar för att driva OK Hammaren vidare?

Det finns flera sätt för oss att arbeta ihop vår budget.
- Arrangera orienterings och cykeltävlingar. (som vi är bra på!)
- HittaUT (det är ju första året vi kör HittaUT och det verkar ju gå jättebra!)
- Arrangera julmarknaden tillsammans med Högbo Bruk.
- Sköta parkeringarna på sista april, midsommarafton, Högbodagen och julmarknaden i Högbo Bruk.

I avtalet står också att OK Hammaren fortsättningsvis kommer att ha ansvaret för dessa parkeringar. Dessa parkeringsåtaganden ger mycket pengar till klubben per arbetstimme och insats, så det är av största vikt att vi alla hjälps åt att arbeta på dessa evenemang där vi som klubb kan tjäna pengar till bl.a. våra startavgifter.


Det måste gå att lösa med frivilliga krafter, för ingen i styrelsen vill eller önskar att dessa parkeringsuppdrag skall tvingas ut på oss medlemmar, utan vi önskar att vi ALLA medlemmar hjälps åt att på olika sätt dra in pengar till klubben.

Om vi skulle vilja hyra ”Klubbis” så är det med Högbo Bruk som man skall boka detta.

Framtiden för OK Hammaren? Vi är många medlemmar som arbetar mycket med OK Hammaren, men vi behöver ha hjälp av fler för att våran fina klubb skall drivas vidare.

Nu går styrelsen in i ett arbete att strukturera upp klubben och bilda nya kommittéer och arbetsgrupper så att vi kan utveckla och driva OK Hammaren in i framtiden! Är du sugen på att vara med i detta förändringsarbete? Hör gärna av dig till någon i styrelsen, det finns alltid någonting du kan göra!

Vi vill också passa på ännu en gång att tacka Lena Fjällström för allt gott hon har gjort för OK Hammaren.

Nu ser vi fram emot en härlig höst med många bra och fina stunder!

Hälsningar Styrelsen i OK Hammaren

Skribent: Stellan Täck

 

Postadress:
OK Hammaren - Orientering
Hans Hiertasväg 17
81192 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026242105
E-post: This is a mailto link

Se all info