Föreningen

OK Hammaren bildades 22 mars 1967. Verksamhet bedrivs huvudsakligen inom orientering men även MTB och skidorientering. Vi är idag c:a 500 medlemmar.

OK Hammarens målsättning är:

Att hjälpa var och en att förverkliga sina personliga idrottsliga mål, alltifrån motionärens önskan om ett ökat välbefinnande till elitsatsande ungdomars dröm om att bli svenska mästare.

Klubbens verksamhetsområden är:

• Ungdomsverksamhet
  • Tränings- och tävlingsverksamhet
  • Motion
  • Tävlingsarrangemang
  • Kartframställning

UNGDOMSVERKSAMHET

Nybörjarkurser ordnas varje år. Vi tar gärna emot även föräldrar och andra vuxna som vill lära sig orienteringens grunder. Fortsatt utbildning sker enligt trappstegsmetoden där nya moment tränas in allt eftersom.
 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSVERKSAMHET

Klubben har aktiva tävlingsorienterare i alla åldrar. Vi har både juniorer och seniorer i Sverigeeliten vilket har resulterat i ett flertal SM-medaljer. Också skidorienterare tränar och tävlar för OK Hammaren.

TÄVLINGSARRANGEMANG
Klubben arrangerar årligen en stor nationell tävling, Hammarslaget. Vidare ordnas mindre lokala tävlingar och klubbtävlingar. Skidorienteringstävlingar arrangeras också.
 KARTFRAMSTÄLLNING
OK Hammaren har framställt orienteringskartor i många år. Omgivningarna runt Sandviken finns kartlagda i stor utsträckning.
 KLUBBLOKAL
Klubblokalen ligger sedan sommaren 2001 i det natursköna friluftsområdet Högbo Bruk strax norr om Sandviken.

Uppdaterad: 2017-08-15 21:58

Postadress: