Hoppa till sidans innehåll

Högbo Multi 2017


Datum: 8/7 2017

Resultat:

Resultatlista

Sträcktider

Sammanfattning: 

Tävlingen inleddes med en Rogaining-löpprolog på bruksområdet i Högbo. Det innebar att lagen skulle besöka ett antal kontroller i valfri ordning innan de kom in på arenan för varvning. Som önskat gav sig alla lag iväg i helt olika riktningar och gräsmattorna på bruket bjöd in till hög fart. Det gällde dock såklart att vara taktisk och inte ödsla allt för mycket kraft så tidigt, även om man skulle få vila löparmusklerna något under det kommande kanotmomentet. 

Moment 2 var kanot-orientering i Högbodammen och Högboån med den klassiska passagen av Ålhusdammen. Som vanligt var detta det mest kritiska momentet för hela tävlingen där ett par lag med paddelvana lyckades rycka til sig en mycket stor lucka. Bland amatörpaddlarna skedde också mycket omkastningar och flera lag hade möjlighet att äta ikapp försprånget framåt, förutsatt att ledarlagen skulle göra orienteringsmisstag senare.

Moment 3 var en lång MTB-orientering där lagen fick utforska markerna söder om Högbo, kring Östanbyn, Västanbyn och Nyhem. Det bjöds på bland annat en mycket saftig långsträcka som skapade huvudvärk för många inför start. Vad var egentligen snabbast? Ingen vet. Det började nu också bli klart att ledarlagen var även duktiga orienterare och inte skulle göra något större misstag. Momentet avrundades med en uppskattad hinderbana inomhus i Logen på bruket där lagen skulle tas sig igenom (läs krypa och klättra uppför) flera rör till taket, passera några nät och sedan åka den långa rutchkanan ned igen!

Tävlingen avslutades sedan med klassisk orienteringslöpning med lite extra fokus på att få passager i tunglöpta myrar och blöthål, blandat med enklare stig-orientering. Lagen bjöds även på möjligheten att simma över Högboån vid en fin publikkontroll, vilket samtliga lag gjorde, istället för att springa långt runt på skidspåret. Efter detta var det nog krampvarning för många när man passerade myren som står arena för OK Hammarens årliga Träskrus. Den som trots alla odds hade krafter kvar på slutet fick spurta hårt och långt längs med stranden vid Högbobadet innan man slutligen fick stämpla imål efter en stark insats i 2017 års Högbo Multi!

Banor:

Se Livelox!

 

Uppdaterad: 14 SEP 2017 18:04 Skribent: Fredrik Ahnlén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hammaren - Orientering
Hans Hiertasväg 17
81192 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0703701371
E-post: This is a mailto link

Se all info