Hoppa till sidans innehåll

Reflexrundor


För att kunna träna i skogen även under årets mörka månader finns det reflexrundor!

En reflexrunda är helt enkelt en bana i skogen där reflexer sitter uppsatta på träd eller andra föremål. För att springa en reflexrunda måste det vara mörkt och du behöver ha en bra pannlampa som används vid nattorientering. När du lyser med pannlampan i skogen så ser du enkelt hur banan går. Du behöver inte ens ha en karta även om det kan vara trevligt att ha en sådan för att stämma av var man är någonstans. Runt om i Sandviken finns det flera olika reflexrundor som ni kan prova på.

Reflexrunda på Västanåsen

Denna bana ligger norr om ridklubben längs Högbovägen. Denna bana är helt fräsch och provsprungen 2014-01-07.

1546212_602339036470370_1635662747_n 

Reflexrunda i Högbo (Hästhagen)

Start och mål är i bastun i Högbo. Uppskattad längd är 12 km men det går att gena på flera ställen. Banan börjar direkt vid bastun i Högbo. Reflexerna kan vara borta på vissa ställen (status 2014-01-08)

Karta med reflexbana i Högbo

 

Reflexrunda i Stensätra-Vallhov 

Banan i Vallhov är något justerad pga nya hyggen. Området som är lite annorlunda är den delen av banan som sträcker sig norr om grusvägen. Följ i stället grusvägen där spåret korsar vid telemasten c:a 400 m västerut och logga på spåret där igen (blåmarkerat på kartan). Slingan blir då c:a 8km och kan kortas av på flera ställen alternativt springas igen.

Karta reflexrunda Stensätra-Vallhov

 

Reflexrunda i Norrsätra

Banan i Norrsätra börjar och slutar på ena parkeringen i Nordvästra delen av Norrsätra nära elevboendet för orienteringsgymnasiet. Banan springs ganska flitigt av olgys elever och bör därför vara upptrampad och fin! Terrängen är flack typisk gästrikeskog med inslag av såväl risiga partier som fina lättlöpta partier och myrar. Slingan går att korta på ett ställe. Långa varianten är 9 km och korta 5,2 km. Total stigning på banan är 328 m. 

Karta reflexrundan i Norrsätra

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:17 Skribent: Magnus Flodman

 

Postadress:
OK Hammaren - Orientering
Hans Hiertasväg 17
81192 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0703701371
E-post: This is a mailto link

Se all info